RING OSS - 08-124 004 09

Helikopter Stockholm

RING OSS - 08-124 004 09

Helikopterlicens

Om oss som arbetar med helikopter i Stockholm

Vill du ta helikopterlicens eller helikoptercertifikat? Då ordnar vi det åt dig. HeliAir Academy är utbildningsorganisationen för Sveriges största helikopteroperatör – med en helikopter i Stockholm för varje tillfälle.

HeliAir Academy är till för dig som vill lära dig flyga helikopter i Stockholm. Varje år har vi över 7.000 timmars helikopterflygningar åt olika kunder över hela Sverige och har de rätta förutsättningarna för att ge dig en gedigen utbildning som helikopterförare för en helikopter i Stockholm.

Ta helikoptercertifikat med oss

1. PPL(H) certifikat

För att sedan kunna flyga helikopter i Stockholm för nöjes skull med bland annat vänner och bekanta, krävs det att du tar ett PPL(H) helikoptercertifikat. För att ta det certifikatet behöver du gå en praktisk och teoretisk utbildning.

Under utbildningens gång får du lära dig att flyga säkert och klara av de olika situationer som du som privatflygare kan hamna i. När du har gått klart utbildningen för ditt helikoptercertifikat får du sedan göra ett flygprov som ska godkännas av en kontrollant som har Transportstyrelsens auktorisation. Vi hjälper dig att klara av provet.

2. CPL(H) certifikat

Om du sedan även vill arbeta kommersiellt som helikopterförare krävs ett CPL(H) helikoptercertifikat. Arbetet som helikopterförare är mycket roligt, varierande och utmanande och du kan flyga helikopter i Stockholm för företagsevent eller göra bruksflygningar.

För att kunna påbörja utbildningen som leder till detta helikoptercertifikat krävs det att du har helikoptercertifikat ICAO Annex 1 och har flugit 155 helikoptertimmar. Du bör även ha språkbehörighet i engelska, nivå 4 för att klara av den teoretiska delen av utbildningen.

Ta kontakt med oss när ni vill ta licens för helikopter och helikoptercertifikat – för att flyga helikopter i Stockholm!